Zapečená karotka s mákem

  • 4
  • do 60 min.
  • 20

Kategorie:Hlavní jídlo Přidáno

Mák dodá mrkvi vůni a zrnitost, krásně ladí s nasládlostí mrkve.

Mrkve a pórek uvařte 5-6 minut v osolené vodě. Nechte okapat a dejte do zapékací misky. Smíchejte pomerančovou šťávu, med, směs koření a tymián a nalejte na zeleninu. Podle chuti a stavu vašich kloubů okořeňte a osolte :-).

Zapékací nádobu dejte do trouby, přikryjte a nechte při teplotě 180 stupňů péci 30 minut. Dokud není zelenina měkká.

Sundejte pokličku a posypte mákem. Ozdobte snítkami tymiánu a pomerančovou kůrou.


Jaké ingredience budeme potřebovat?

  • 675 g mrkví nakrájených na proužky
  • 1 nakrájený pórek
  • 3dl čerstvé pomerančové kůry
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička směsi koření
  • 1 lžička nasekaného tymiánu
  • 1 lžíce máku
  • sůl a pepř
  • snítky tymiánu a pomerančová kůra na ozdobení
Přidat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *