Vejce v bylinkové omáčce

  • 4
  • Do 30 min.
  • 15

Kategorie:Recepty Hlavní jídlo Přidáno
Vejce v bylinkové omáčce

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťe máslo a nechte na něm cibuli zesklovatět.

Přidejte mouku a za stálého míchání krátce osmahněte, poté podlijte vínem.

Krátce povařte, přilijte mléko, zamíchejte a na mírném ohni vařte 10 minut.

Bylinky opláchněte, nasekejte a spolu se solí, pepřem, muškátovým oříškem, hořčicí a smetanou vmíchejte do omáčky.

Vejce rozpulte, polijte omáčkou a ozdobte bylinkami.

Jako příloha se hodí chléb, brambory nebo houskové knedlíky.

Potřebné ingredience

  • lžíce hl. mouky
  • čersté bylinky dle možnosti
  • špetka muškátového oříšku
  • lžička hořčice
  • 100 ml bílého vína
  • dvě lžíce másla
  • 2 ks cibule
  • 3 lžíce šlehačky
  • 300 ml mléka
  • 8 ks vajec natvrdo
  • sůl
  • pepř

Zdroj: recepty.blesk.cz/

Přidat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *