Tykev na smetaně s koprem

  • 4
  • Do 30 min.
  • 10

Kategorie:Recepty Hlavní jídlo Polévky Přidáno
Tykev na smetaně s koprem
Tykev nakrájíme na nudličky a na tuku podusíme doměkka. Zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a dobře povaříme.
Hotový pokrm ochutíme solí a citronovou šťávou a posypeme nadrobno nasekaným koprem. Podáváme s knedlíkem nebo s bramborami. K tomuto pokrmu je chutné i vařené vejce. Lze podávat i jako polévku.

Potřebné ingredience

  • 500 g tykve – jakékoliv
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíci hladké mouky
  • sůl
  • 125 ml sladké smetany
  • citronová šťáva
  • kopr
  • vejce

Zdroj : Eva Mikysková, Třebíč

Přidat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *