Pórek v křupavém těstíčku

  • 4
  • Do 30 min.
  • 10

Kategorie:Recepty Hlavní jídlo Přidáno
Pórek v křupavém těstíčku

Osolenou vodu přivedeme k prudkému varu, vložíme do ní pórek a vaříme asi dvě minuty. Pórek vyndáme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a pak ho nakrájíme na pěticentimetrové kousky.

Rozkvedláme vejce, přidáme mouku, půl lžičky soli, vlahé máslo a pivo, našleháme a těstíčko necháme půl hodiny odpočinout.

Poté do něj namáčíme pórek a smažíme na rozpáleném oleji, až se vytvoří zlatohnědá krusta.

Výborné s bramborem.

Potřebné ingredience

  • 4 ks porku bez zelené části
  • 3 lžižky soli
  • 10 dkg hladké mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • trochu piva
  • 0,2l piva
  • špetka muškátu

Zdroj: ireceptar.cz

Monika Králíčková, Liteň

Přidat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *