Pizza

  • 4
  • nad 60 min.
  • 20

Kategorie:Recepty Hlavní jídlo Přidáno

Správnou pizzu dělá vláčné tenké kynuté těsto a správná omáčka. Na povrch dnaři nakladou ingredience s nízkým obsahem purinů a výtečný pokrm je na světě.

Do mísy dáme 1/2 Kg hladké mouky, lžíci majoránky, lžíci oregána, lžíci oleje, lžíci cukru, lžičku soly, půl sáčku sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého. Přidáme vlažnou vodu /  cca hrneček, dle tuhosti těsta / vše řádně promícháme a prohněteme rukama v případě potřeby přidáváme hl. mouku. . Těsto má být vláčné, nelepivé.

Necháme dvě hodiny kynout na teplém místě.

Zatím si připravíme omáčku :

Sedm rajčat nakrájíme na kostičky  a podusíme. Přidáme lžičku soly, lžičku cukru, lžíci oregána, lžíci majoránky, lžíci oleje a  dva utřené stroužky česneku. Krátce povaříme.

Po vykynutí těsta rozpálíme troubu na maximum.

Z těsta oddělíme kousek velký asi jako pěst a rozválíme na tenko. Rozvélené těsto dáme na olejem pomazaný a moukou vysypaný plech, lehce potřeme omáčkou. Na pizzu naklademe ingredience dle chuti. Podušenou brokolici, anglickou slaninu, šunku, olivy, rajčata, uzené tofu, cibuli, vařená vejce, měkkou mozzarellu a td. Pečeme cca 10 minut / než okraje těsta zhnědnou / Po vyjmutí pizzy z trouby posypeme nastrouhaným sýrem.

Potřebné ingredience

  • 1/2 kg hladké mouky
  • cukr
  • 7 rajčat
  • sůl
  • majoránku
  • oregáno
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • droždí
  • ingredience dle chuti – Podušenou brokolici, anglickou slaninu, šunku, olivy, rajčata, uzené tofu, cibuli, vařená vejce, měkkou mozzarelu a td.

Zdroj: Petr Záhorka

Přidat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *