Marinovaná cuketa

  • 4
  • Do 30 min.
  • 10

Kategorie:Hlavní jídlo Přidáno
Marinovaná cuketa

Cukety dobře umyjte a osušte. Z každé z nich odřízněte konce a nakrájejte je na plátky.
Na pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a na něm opečte plátky cukety po obou stranách.  Osolte je, dejte do misky a nechte  vychladit. Úplně studené cukety vkládejte do misky po vrstvách a každou vrstvu posypte petrželí, chili , česnekem, pokapejte zbytkem olivového oleje a vinným octem. Dejte je do chladnicky marinovat nejméne na dva dny.
Cukety mají mít před podáváním pokojovou teplotu. Při podávání se mohou ozdobit kousky citrónu a čerstvou petrželkou.

Potřebné ingredience

  • 500 g malých cuket
  • stroužek nasekaného česneku
  • svazek jemně nakrájené petržele
  • olivový olej
  • 1-2 lžíce vinného octa

Zdroj: Labužník.cz

Přidat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *