Kadeřavý salát se ztracenými vejci

  • 4
  • Do 30 min.
  • 15

Kategorie:Snídaně Saláty Hlavní jídlo Přidáno

  1. Salát očistíme, omyjeme, důkladně otřepeme a nakrájíme na menší kousky, které upravíme na čtyři velké talíře. Očistíme jarní cibulky, opláchneme je, nakrájíme na kolečka a posypeme jimi salát.
  2. Zálivku rozmícháme metlou ze 2 lžic octa, 2 lžic oleje, hořčice, křenu, soli a pepře. Nakapeme ji na porce.
  3. Ve velké, hluboké pánvi přivedeme k varu asi 8cm sloupec vody se 3 lžícemi octa. Ve druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a z obou stran v něm osmažíme plátky slaniny.
  4. Vajíčka po jednom rozklepneme do naběračky a opatrně je necháme sklouznout do vroucí vody. Dvěma velkými lžícemi opatrně přidržujeme bílek nad žloutkem, dokud hmota nezačne tuhnout. Zmírníme žár, aby voda jen mírně bublala.
  5. Vajíčka vaříme 4 až 5 minut. Pak je vyjmeme, necháme okapat a ořízneme kraje. Vejce osolíme, opepříme a spolu s horkou slaninou upravíme na porce salátu a ihned podáváme.

Potřebné ingredience

  • 1  kadeřavý salát
  • 1 svazek jarní cibule
  • 5 lžic bylinkového octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • na špičku nože hořčice
  • na špičku nože strouhaného křenu
  • sůl
  • 150 g slaniny v tenkých plátcích
  • 4 vejce

Zdroj: ireceptar.cz

Přidat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *