Reklama
Nejnovější recepty
Reklama
-
Nejnovější příběhy
Carpaccio z červené řepy
- 4
- Do 30 min.
- 20
Tak tohle jídlo opravdu miluju. Jednoduché, levné a většinu strávníků opravdu mile překvapí.
Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky. Ocet svařte s cukrem, přidejte med, pomerančový džus, olej, pepř se solí a sojovou omáčku. Směs rozšlehejte. Do marinády naložte plátky řepy, které v ní musí být potopené. Nádobu uzavřete a nechte aspoň 12 hodin macerovat. Klidně můžete i dva dny. Nasucho opražte piniové semínka. Plátky řepy naaranžujte na talíř, ozdobte dle libosti a posypte semínky. Podávejte s bagetou nebo celozrnným chlebem.
Potřebné ingredience
- 3 lžíce piniového semínka
- 1 lžíce sojové omáčky
- sůl
- 1 lžíce cukru krupice
- pepř černý mletý
- 100 ml olivového oleje
- 2 lžíce medu
- 2 ks červené řepy
- 2 lžíce vinného octa
- 3 lžíce pomerančového džusu
inspirace : recepty. blesk.cz
1 komentář u “Carpaccio z červené řepy”
Přidat komentář
Dobrý den,
je uváděno, že červéná řepa je pří DNĚ nevhodná a tady z ní děláte salát…kde je pravda?
Děkuji