Carpaccio z červené řepy

  • 4
  • Do 30 min.
  • 20

Kategorie:Recepty Saláty Přidáno

Tak tohle jídlo opravdu miluju. Jednoduché, levné a většinu strávníků opravdu mile překvapí.

Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky.  Ocet svařte s cukrem, přidejte med, pomerančový džus, olej, pepř se solí a sojovou omáčku. Směs rozšlehejte. Do marinády naložte plátky řepy, které v ní musí být potopené. Nádobu uzavřete a nechte aspoň 12 hodin macerovat. Klidně můžete i dva dny.  Nasucho opražte piniové semínka.  Plátky řepy naaranžujte na talíř, ozdobte dle libosti a  posypte semínky.  Podávejte s bagetou nebo celozrnným chlebem.

Potřebné ingredience

  • 3 lžíce piniového  semínka
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • sůl
  • 1 lžíce cukru krupice
  • pepř černý mletý
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 2 ks červené řepy
  • 2 lžíce vinného octa
  • 3 lžíce pomerančového džusu

inspirace : recepty. blesk.cz

1 komentář u “Carpaccio z červené řepy

  1. Dobrý den,
    je uváděno, že červéná řepa je pří DNĚ nevhodná a tady z ní děláte salát…kde je pravda?

    Děkuji

Přidat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *