Bublání a pískot

  • 4
  • Do 30 min.
  • 50

Kategorie:Hlavní jídlo Přidáno
Bublání a pískot

Bublání a pískot je pokrm nejvíce známý jako rozmačkané brambory a zbytky zeleniny, smažené na pánvi a podávané jako příloha.

  1. Uvařte kostky brambor v mírně osolené vodě do měkka. Nechte brambory okapat a rozmačkejte je.
  2. V jiném hrnci 5 minut blanšírujte kapustu. Nechte dobře okapat a přidejte k bramborům.
  3. V pánvi rozpalte olej. Přidejte pórky (a evtl. česnek) a na mírném ohni 2-3 minuty smažte. Vmíchejte směs brambor a kapusty.
  4. Přidejte tofu a důkladně osolte a opepřete. Na mírném ohni smažte 10 minut.
  5. Opatrně veškerou směs obraťte a pokračujte ve smažení na mírném ohni dalších 5-7 minut, až je vespod křupavá.
  6. Ihned podávejte zdobené nadrobno pokrájeným pórkem.

Jaké ingredience budeme potřebovat?

  • 450 g brambor
  • 225 g kapusty
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 2 pórky
  • 225 g tofu, možno i uzeného
  • sůl a pepř
  • v případě, že vás netrápí dna, můžete ochutit 1 rozetřeným česnekem
Přidat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *