Bylinkové brambory s jarním dipem

  • 4
  • Do 30 min.
  • 15

Kategorie:Recepty Hlavní jídlo Přidáno
Bylinkové brambory s jarním dipem

Brambory omyjeme, zbavíme slupky, nakrájíme na půlky a povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.

Mezitím si připravíme marinádu. Na ni budeme potřebovat pokrájenou čerstvou bazalku, olivový olej (asi 1 lžíce), sůl a tymián.

Předvařené brambory slijeme, dáme na pekáč vyložený alobalem, promícháme s marinádou a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C asi na 15 minut.

Mezitím si připravíme dip. Do misky dáme kelímek zakysané smetany, prolisovaný česnek utřený se solí a čerstvou pokrájenou bazalku. Salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, vykrájíme středy se semínky, nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do dipu. Rajče omyjeme, rozkrojíme, též vyjmeme střídky se semínky a pokrájíme na drobné kostičky. Vše promícháme a podle chuti dokořeníme chilli a solí.

Upečené bylinkové brambory podáváme společně s jarním dipem ke grilovaným masům.

Zdroj : recepty.vareni.cz / Klára Kvasná /

 


Jaké ingredience budeme potřebovat?

  • 2ks rajče
  • 12ks brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1ks salátová okurka
  • tymián
  • sůl
  • bazalka
Přidat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *