Recepty

Zde pro Vás uvádíme zajímavé recepty jídel s nízkým obsahem purinů. Jídla v této rubrice jsou vhodná zařadit do jídelníčku při potížích vyvolaných nemocí dna.

1. Pórek očistíme, podélně rozpůlíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky široké 1 cm. 2. Brambory oloupeme a podélně rozkrájíme na čtvrtky nebo osminky. Na litinové pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce opražíme kmín, koriandr, chilli, skořici, kardamom a mandle. 3. Přidáme pórek, mírně osolíme a za stálého míchání opečeme. Přidáme brambory a osolíme. 4. Přilijeme smetanu a ochutíme citronovou kůrou. […]


  • 4
  • Do 30 min.
  • 15
Přečíst více

Přidáno Kategorie Recepty Polévky

1. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka a vodu zcedíme do hrnku 2. Uvařené brambory rozmačkáme s hladkou moukou a máslem na jemnou kaši, do které postupně přiléváme vodu z brambor 3. Polévku krátce povaříme a odstavíme 4. V mléce rozmícháme žloutek, přidáme strouhaný sýr a přilijeme do polévky,zamícháme 5. Necháme prohřát a […]


  • 2
  • Do 30 min.
  • 10
Přečíst více

Přidáno Kategorie Recepty Polévky

V hrnci na rozehřátém másle krátce podusíme očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev s mletým kmínem a pak ji zalijeme asi 1 litrem vody. V misce rozmícháme dětskou krupičku s trochou vody a směs vlijeme do vroucí polévky. Vše promícháme, přidáme zeleninový bujon a vaříme 15 minut. Nakonec vlijeme rozšlehané vejce, ještě chvíli povaříme a podle potřeby […]


  • 4
  • Do 30 min.
  • 10
Přečíst více

Přidáno Kategorie Recepty Polévky

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a dobře rozmícháme. Přidáme brokolici a povaříme doměkka. Polévku prolisujeme nebo rozmixujeme, zjemníme smetanou, okořeníme a osolíme. Hotovou polévku doplníme pokrájenou petrželkou Potřebné ingredience 250 g Brokolice 100 ml smetany 1 PL Másla 1 PL hladké mouky Muškátový oříšek Sůl Mletý bílá pepř Petrželka 1 l […]


  • 4
  • Do 30 min.
  • 25
Přečíst více