Saláty

Recepty s nízkým obsahem purinů - Saláty

Teplé brambory rychle nasáknou lahodnou chuť oliv, rajčat a olivového oleje. Salát je výtečný teplý i studený. Brambory uvaříme do měkka. Nahrubo je nasekáme a dáme do mísy. Nasekáme šalotku, rajčata nakrájíme na klínky a přidáme k bramborům. Připravíme zálivku a pořádně ji promícháme. Zálivkou přelijeme brambory a nakonec posypeme bazalkou. Suroviny: 750 g brambor […]


  • 4
  • Do 30 min.
  • 10
Přečíst více

Uzeniny jsou pro dnaře nevhodné. Osobně mi chybí chuť utopenců ve správném nálevu :-). Nedávno jsem objevil velmi povedenou, zdravější alternativu. Cuketu nakrájíme na dlouhé tenčí plátky, cibuli na půlměsíčky. Plátky cukety poklademe cibulí a stočíme je do závitků. Vložíme je do mísy, osolíme, necháme tři hodiny marinovat a poté slijeme vodu. Z uvedených ingrediencí připravíme […]


  • 4
  • do 60 min.
  • 10
Přečíst více

Přidáno Kategorie Recepty Saláty

Tak tohle jídlo opravdu miluju. Jednoduché, levné a většinu strávníků opravdu mile překvapí. Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky.  Ocet svařte s cukrem, přidejte med, pomerančový džus, olej, pepř se solí a sojovou omáčku. Směs rozšlehejte. Do marinády naložte plátky řepy, které v ní musí být potopené. Nádobu uzavřete a nechte aspoň 12 hodin […]


  • 4
  • Do 30 min.
  • 20
Přečíst více

Přidáno Kategorie Saláty

Jablka nakrájíme a zalijeme citronovou šťávou. Přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Na talíře připravíme listy salátu, které poklademe připravenou směsí a podáváme. Potřebné ingredience 4 pevná jablka 2 lžíce citronové šťávy 2 stonky řapíkatého celeru, pokrájeného 8 lžic mojonézy, sojanézy, nebo jogurtu 4 hrsti vlašských ořechů 300 ml smetany ledový salát Zdroj: apetitonline.cz


  • 4
  • Do 30 min.
  • 15
Přečíst více

Salát očistíme, omyjeme, důkladně otřepeme a nakrájíme na menší kousky, které upravíme na čtyři velké talíře. Očistíme jarní cibulky, opláchneme je, nakrájíme na kolečka a posypeme jimi salát. Zálivku rozmícháme metlou ze 2 lžic octa, 2 lžic oleje, hořčice, křenu, soli a pepře. Nakapeme ji na porce. Ve velké, hluboké pánvi přivedeme k varu asi […]


  • 4
  • Do 30 min.
  • 15
Přečíst více