Snídaně

Recepty s nízkým obsahem purinů - Snídaně

Tento recept je vhodný jako hlavní jídlo či ,, festovní “ snídaně. Velmi dobře bude také vypadat na stole při různých slavnostních příležitostech.   Mouku prosejte do mísy, uprostřed udělejte důlek. Droždí rozpusťte v trošce teplé oslazené vody. Dejte do důlku a nechte půl hodiny kynout Vypracujte těsto. Z něj vytvarujte šestnáct placiček, mírně je […]


  • 4
  • Do 30 min.
  • 15
Přečíst více

Přidáno Kategorie Snídaně

Vejce uvaříme natvrdo. Vychladlé je nastrouháme a v misce smícháme s ricottou. Osolíme podle chuti a přidáme najemno nasekané bylinky. Lépe je ji nechat naležet aspoň přes noc v ledničce, ale moc často se nám to nepovede. Ingredience 4 vejce 1 balení (250 g) ricotty sůl pažitka petrželka další bylinky podle chuti Zdroj: náš vlastní […]


  • 4
  • Do 30 min.
  • 10
Přečíst více

Salát očistíme, omyjeme, důkladně otřepeme a nakrájíme na menší kousky, které upravíme na čtyři velké talíře. Očistíme jarní cibulky, opláchneme je, nakrájíme na kolečka a posypeme jimi salát. Zálivku rozmícháme metlou ze 2 lžic octa, 2 lžic oleje, hořčice, křenu, soli a pepře. Nakapeme ji na porce. Ve velké, hluboké pánvi přivedeme k varu asi […]


  • 4
  • Do 30 min.
  • 15
Přečíst více

Přidáno Kategorie Snídaně

Skoro bez práce krásné bagety. Trochu hutnější, než ty klasické. V původním receptu se zdůrazňuje použití minerálky – prý kvůli chlóru z kohoutkové vody, který nesvědčí kvasinkám. Nejsem sice o tom nijak silně přesvědčená, ale nakonec jsem obětovala sklenici mattonky. Postup Do velké mísy dáme sůl, na ni nasypeme mouku. Minerálku mírně ohřejeme, přidáme do ní med a zamícháme. […]


  • 4
  • Do 30 min.
  • 25
Přečíst více