Hlavní jídlo

Recepty s nízkým obsahem purinů - Hlavní jídla

Bublání a pískot je pokrm nejvíce známý jako rozmačkané brambory a zbytky zeleniny, smažené na pánvi a podávané jako příloha. Uvařte kostky brambor v mírně osolené vodě do měkka. Nechte brambory okapat a rozmačkejte je. V jiném hrnci 5 minut blanšírujte kapustu. Nechte dobře okapat a přidejte k bramborům. V pánvi rozpalte olej. Přidejte pórky […]


  • 4
  • Do 30 min.
  • 50
Přečíst více

Mák dodá mrkvi vůni a zrnitost, krásně ladí s nasládlostí mrkve. Mrkve a pórek uvařte 5-6 minut v osolené vodě. Nechte okapat a dejte do zapékací misky. Smíchejte pomerančovou šťávu, med, směs koření a tymián a nalejte na zeleninu. Podle chuti a stavu vašich kloubů okořeňte a osolte :-). Zapékací nádobu dejte do trouby, přikryjte […]


  • 4
  • do 60 min.
  • 20
Přečíst více

Rozkrojte rajčata na polovinu, vyberte lžící semínka a vyhoďte je. Rajčata postavte rozkrojenou částí dolů na savý papír, aby z nich vytekla šťáva. Obraťte rajčata do původní polohy, osolte a opepřete vnitřek. Smíchejte rýži, jarní cibulky, mátu, petrželku, piniová semínka a rozinky. A touto směsí naplňte rajčatové kalíšky. Pomažte olivovým olejem a grilujte na vymazaném […]


  • 4
  • Do 30 min.
  • 15
Přečíst více

Brambory omyjeme, zbavíme slupky, nakrájíme na půlky a povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Mezitím si připravíme marinádu. Na ni budeme potřebovat pokrájenou čerstvou bazalku, olivový olej (asi 1 lžíce), sůl a tymián. Předvařené brambory slijeme, dáme na pekáč vyložený alobalem, promícháme s marinádou a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C asi […]


  • 4
  • Do 30 min.
  • 15
Přečíst více

Cuketu oloupeme a nastrouháme, stejně tak šunku a tvrdý sýr. Nemusí být jen eidam, dobrý je i gouda, ementál, parmazán a další druhy i aromatičtějších sýrů. Záleží na stavu naší peněženky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, necháme ji […]


  • 4
  • do 60 min.
  • 15
Přečíst více